+ Lisa oma töö      

2024. aasta sisustustrendid - rõhutatud isikupära ja vaikne luksus

20. juuni 2024 Hange.ee
Tagasi
sisustustrendid 2024, bukleekangas, värvitud betoon, punase savi keraamika, valgustuse disain, ülisuured peeglid, interjööri valgustus, sisustustrendid, sisekujundus
2024. aasta sisustustrendid: isikupära ja vaikse luksuse võidukäik

2024. aasta toob sisustusse mitmeid põnevaid trende, mida iga disainihuviline peaks teadma ja kus tähelepanu keskmes on nii materjalide kui värvide mitmekesisus, mis pakub rohkelt võimalusi oma kodu värskendamiseks. Alljärgnevalt mõned silmapaistvamad trendid.

Bukleekangas 

Kanga kasutamine sisustuses on jätkuvalt populaarne, aga uuendustega, pakkudes rikkalikke tekstuure ja mööblile luksuslikku väljanägemist. Selle klassikalise materjali erinevad variandid ja värvid toovad ruumi soojust ja pehmust​​. Alates 1948. aastast, mil arhitekt ja disainer Eero Saarinen kasutas oma ikoonilisel Womb toolil bukleekangast, on see nööbitud tekstuuriga kangas tõestanud oma vastupidavust. Kangast peetakse lausa vaikse luksuse kehastuseks. Kuigi buklee on armastatud, ei soovitata kogu mööblit sellesse kangasse katta. Uuemad kangaversioonid pakuvad jämedamat kiudu ja erinevaid värve, mis lisavad ruumile kauni tekstuuri. Kasuta bukleekangast näiteks toolide polsterdamiseks, kuna need annavad ruumile elegantsi.

Buklee, bukleekangas, luksuslikud kangad, luksuslik kangas, tekstuuriga kangas, rikkalikud tekstuurid, sisekujundus, mööblikangas, sisustustrendid 2024, luksus, sisekujunduse trendid, kangad
Vaikse luksuse kehastus sisekujunduses


Värvitud betoon

Vannitoatrendid on suunatud isikupära lisamisele, säilitades samal ajal spaale omase rahulikkuse. Siinkohal tuleb mängu värviline betoon, mille erksad toonid koos tekstuuride ja sügavusega teevad sellest ideaalse materjali just nimelt spaa-atmosfääri loomiseks. Värviline betoon on leidmas oma kohta laiemalt, olles populaarne nii köögivalamute puhul, hoonete välisilmes kui ka põrandatel, tõustes disainimaailma lemmikmaterjaliks. Värviline betoon pakub võimalusi luua ainulaadseid pindu põrandatele, töötasapindadele ja isegi seintele. Selle vastupidavus ja väike hooldusvajadus teevad materjali atraktiivseks paljudeks kasutusvõimalusteks. Happega töödeldud betoonpõrandad on samuti jätkuvalt populaarsed, kuna protsess võimaldab kõrgetasemelist kohandamist – värve ja mustreid saab kohandada vastavalt soovitud stiilile ja disainieelistustele. 

Tõhusaim viis usaldusväärse ehitaja või remondimehe leidmiseks - Hange.ee

+ Lisa oma töö

Punase savi keraamika

Punase savi keraamika toob interjööri soojust ja maalähedust, eristudes tavapärasest valgest keraamikast. Sageli seostatakse punast või "pruuni" keraamikat jämedakoelisema potikunstiga, kuid selle uue lainega kaasneb peen esteetika ja kaasaegne stiil. Tooge sisustusse peenelt kaardus vorme, glasuurimata viimistlust ja käsitööna valminud tooteid, mis lisavad ruumile hubasust. Keraamikal on pikk ajalugu ja seda on sisekujunduses kasutatud sajandeid. Tänu keraamika ajatule võlule püsib see moes läbi ajastute. Keraamika on saadaval laias värvide, mustrite, tekstuuride ja kujundite valikus, võimaldades lõputuid loovaid võimalusi. Kasuta terrassil, rõdul või hoopis siseruumides punasest savist põrandavaase või väiksemad esemed riiulitele ja laudadele, et luua hubasust.

punase savi keraamika, keraamika trendid, sisekujunduse trendid, punane keraamika, keraamika, keraamilised vaasid, ajatu keraamika, glasuurimata keraamika, keraamika, vaasid, kodukujundus
Punase savi keraamika toob soojust ja maalähedust kodu sisekujunduses


Valgustuse kasutamine disainielementide rõhutamiseks

Valgustus ei ole ammu enam pelgalt valgusallikas - see võib samuti rõhutada ruumi disaini elemente, nagu näiteks silmapaistev köögiseina viimistlus. Valgustus aitab juhtida pilku läbi ruumi, tõmmates tähelepanu erilistele arhitektuurilistele detailidele, kunstile ja mööblile ning esile tuua ruumi sügavust ja kõrgust. Lisaks võib see peita ebameeldivaid disainilahendusi, nagu näiteks kasutamata nurgad, muutes need vähem silmatorkavaks. Näiteks elutoas hoolikalt valitud põrandalamp, mis valgustab kunstiteost ja toob esile selle värvid ja detailid. Samuti võib nutikas valgustus sisseehitatud riiulitel luua pehme taustavalguse, mis toob esile seal eksponeeritud esemed, olgu need siis raamatud, fotod või muud dekoratiivelemendid, luues ruumi sügavuse ja lisades visuaalset ilu.

Valgustuse disain, interjööri valgustus, disainielementide rõhutamine, valgustuslahendused, nutikas valgustus, kunsti valgustamine, teleka valgutasime, sisseehitatud riiulite valgustus
Valgustuse lisamine muudab ruumi mõnusaks


Alternatiivsed materjalid

Alternatiivsete materjalide kasutamine on muutumas disainitööstuse standardiks, kajastades jätkusuutlikkust keskkonnamõju vähendamiseks ning eluruumide kvaliteedi parandamiseks. Pööra tähelepanu materjalidele - millest need on tehtud, kust need pärinevad ja kuidas neid hangitakse. Aina populaarsemaks saavad uuenduslikud materjalid nagu aaloekiud ja eukalüptisiid segatuna naturaalse villaga, et luua näiteks vaipadesse rohkem sügavust ja tekstuuri. Sellised lähenemised mitte ainult ei vähenda keskkonnamõju, vaid lisavad ka disainile tähendusrikkust ja erilisust. See stiil sobib eriti hästi eluruumidesse, kuhu luua maalähedust ja rahustavat atmosfääri nagu elutuba ja magamistuba. 

Tõhusaim viis usaldusväärse ehitaja või remondimehe leidmiseks - Hange.ee

+ Lisa oma töö

Ülisuured peeglid

Ülisuured peeglid on läbi aegade olnud stiilis, kuid disainerid viivad selle kontseptsiooni uuele tasemele, pakkudes välja mitte ainult suuri, vaid lausa hiiglaslikke peegleid, järgides põhimõtet "mida rohkem, seda uhkem". Esmapilgul võib tunduda, et selline valik on liialdus, kuid tegelikult on see suurepärane viis ruumi visuaalselt avardamiseks või praktilise aktsentseina loomiseks. Tasakaalu saavutamiseks ja soovitud täiuslikkuse tagamiseks on oluline, et kõik ümbritsev oleks lihtne või loodusliku tekstuuriga. Disainerid soovitavad kombinatsioone - lakooniline puitmööbel Skandinaavia või rustikaalses stiilis ning minimalistlikud laevalgustid. Selline lähenemine ei aita mitte ainult ruumi visuaalselt suurendada, vaid loob ka stiilse ja kaasaegse õhkkonna tuues interjööri ka valgust.

suured peeglid, peeglid kodus, ülisuured peeglid, peegel disainielemendina, hiiglaslikud peeglid, peeglid interjööris, peeglid ja valgus, stiilsed peeglid, kodukujundus, sisekujundus
Suured peeglid aitavad visuaalselt luua ruumi ja stiili

2024. aasta sisustustrendid kajastavad disainimaailma pidevat arengut, kus keskmes on ruumi mitmekülgsus, isikupära ja jätkusuutlikkus. Katseta uusi kombinatsioone - ära pelga erksaid värve, maalinguid ja tekstuure. 

Loe ka artiklit: Valmista terrass suveks ette - kuidas hooldada ja millised on terrasside tänavused sisustustrendid?

Vanemad teated:

Vaata kõiki

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Sulge